انتقال سفارت فرانسه به فرودگاه كابل
وزيرامور خارجه فرانسه بي آنكه به مسئوليت هاي حضور فرانسه در افغانستان اشاره كند، به دليل آنچه افزايش وخامت اوضاع امنيتي افغانستان توصيف كرد، با صدور بيانيه اي سفارت كشورش را به فرودگاه كابل منتقل كرد تا از آنجا روند تخليه كامل نيروها را پيگيري نمايد.
همزمان با سقوط كابل به دست طالبان، ژان ايو لودريان وزير امور خارجه فرانسه با صدور بيانيه اي اعلام كرد: مقامات فرانسوي در مواجهه با وخامت بسيار شديد اوضاع امنيتي در افغانستان تصميم گرفتند سفارت خود را به فرودگاه كابل منتقل كنند تا به منظور ادامه عمليات تخليه كامل آن دسته از هموطنان ما كه هنوز در كشور هستند، همچنان به فعاليت خود ادامه دهد.
در اين بيانيه آمده است: عمليات تخليه منظم اتباع ما از هفته ها پيش آغاز شده است و به دنبال تماس هاي متعدد وزارتخانه با اتباع ما براي خروج از كشور، پرواز ويژه اي از ۱۶ ژوئيه/۲۵ تير در نظر گرفته شده است.
در اين بيانيه همچنين بدون آنكه اشاره اي به وضعيت اتباع افغان يا ديگر مشكلات امنيتي ناشي از حضور كشورهاي غربي از جمله فرانسه در افغانستان شده باشد تاكيد شده است: براساس برنامه ريزي پيش بيني شده در ماه هاي اخير، كاركنان افغان در سازمان هاي فرانسوي در افغانستان كه ممكن است در معرض خطر باشند به همراه خانواده هايشان، يعني بيش از ۶۰۰ نفر، از سوي وزارت كشور مورد حمايت قرار گرفتند.
بيانيه وزير امور خارجه فرانسه درمورد خروج اتباع و نيروهايش از خاك افغانستان در حالي است كه اين كشور به جاي صدور بيانيه در وضعيت كنوني بايد گزارشي از دستاوردها و تبعات حضور خود در اين كشور منتشر نمايد و مسئولانه پاسخگوي تصميمات فرانسه و كشورهاي غربي در سال هاي حضور نظامي در اين كشور باشد.
آنتوني بلينكن وزير امور خارجه آمريكا همزمان با خروج آخرين نظاميان و ورود نيروهاي طالبان به پايتخت گفت: كاركنان حاضر در ساختمان سفارت آمريكا در كابل به فرودگاه منتقل ميشوند تا هنگامي كه اطمينان حاصل شود كه ميتوانند با خيال راحت و ايمن، فعاليت كنند.
در همين حال خبرگزاري رويترز نيز گزارش داد: پس از استقرار نيروهاي طالبان در شهر كابل، خط هوايي امارات در وب سايت خود اعلام كرد كه پروازهايش به اين شهر تا اطلاع ثانوي تعليق ميشود.
شب گذشته هزاران شهروند پايتخت به فرودگاه بين المللي كابل سرازير شدند تا در صورت امكان حتي بدون داشتن شناسنامه و گذرنامه سوار هواپيما شده و از كشور خارج شوند. اما فرودگاه غيرنظامي كابل بطور عملي فلج است و همه كارمندان مسئولان امنيتي و غير نظامي اين فرودگاه محل كارهاي خود را ترك كرده و كسي در سيستم مديريتي فرودگاه حضور ندارند.
همچنين وزير دفاع انگليس امروز اعلام كرد كه طالبان كنترل افغانستان را در دست گرفته و نيروهاي انگليسي قرار نيست براي جنگ با شبهنظاميان اين گروه به افغانستان بازگردند.
به گزارش خبرگزاري رويترز، بن والاس در گفت وگو با شبكه اسكاي نيوز گفت: اذعان مي كنم كه طالبان كنترل افغانستان را در اختيار دارد.
والاس در پاسخ به اين سوال كه آيا انگليس و ناتو به افغانستان باز خواهند گشت، گفت: احتمالا اين اتفاق رخ نخواهد داد.
در همين حال يك مقام فرودگاه هند اعلام كرد ۲ فروند هواپيماي مسافربري اين كشور در حالت آمادگي اضطراري براي خروج شهروندان اين كشور از كابل است .
به گزارش ايرنا، خبرگزاري « اي . ان. آي » هند به نقل از يك مقام فرودگاهي اين كشور اعلام كرد كه در ميان آشفتگي شرايط در كابل ،ساعت پرواز از ساعت هشت و ۳۰ دقيقه به ۱۲ و سي دقيقه تغيير يافته است.
بر اساس اين گزارش ،برنامه پرواز خطوط هواپيمايي كشورهاي مختلف تحت تاثير آشفتگي در فرودگاه « حامد كرزاي » قرار گرفته است.
خطوط هواپيمايي « اير اينديا » به درخواست دولت هند ۲ فروند هواپيماي مسافربري را در حالت آمادگي اضطراري قرار داده است تا بتوانند عمليات تخليه افراد از كابل را انجام دهند.
به گفته منابع آگاه ، جاده منتهي به فرودگاه كابل از شب گذشته در پي ادامه خشونت ها همچنان مسدود است و مسافران و كاركنان شركت هاي هواپيمايي براي رسيدن به فرودگاه با مشكلات زيادي مواجه هستند.
بسياري از شركت هاي هواپيمايي مانند"امارات" و " فلاي دوبي" پروازهاي خود را به كابل به حالت تعليق درآورده اند و خطوط هواپيمايي " بريتيش ايرويز" انگليس نيز از خلبان هايش خواسته است از پرواز در حريم هوايي افغانستان خودداري كنند.
با ورود طالبان به كابل و بدست گرفتن كنترل كاخ رياست جمهوري، روند خروج كاركنان و ديپلمات هاي بسياري كشورها از كابل افزايش يافته است.
برچسب: ،
ادامه مطلب